- Zie basisgerecht bechamelsaus voor de saus.
- Voor lasagne te maken voeg je eventueel geraspte kaas toe aan de saus.
Lasagne voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 350 gr rundergehakt
- 2 eetlepels olie naar keuze
- 2 wortels
- 1 teentje look
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 laurierblad
- +/- 400 gr stukjes tomaat
- 60 ml melk
- zout en peper
- gedroogde oregano
- 6 pastavellen
- 30 gr gemalen kaas naar keuze
Bereidingswijze:
de bolognaisesaus:
- Snij de ui en wortel in kleine blokjes.
- Plet de look.
- Stoof bovenstaande ingrediënten tot ze zacht zijn. Voeg het laurierblad toe.
- Voeg het gehakt toe.
- Breng op smaak met peper en zout en oregano.
- Als het rundergehakt is aangebakken voeg je de tomaten toe.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
- Zet de saus apart.
de lasagneschotel klaarmaken:
- Verwarm de oven tot 220C
- Neem een ovenschotel en verdeel een hoeveelheid van de bolognaisesaus over de volledige bodem van de schotel.
- Bedek dit met pastavellen.
- Verspreid een hoeveelheid bechamelsaus over de pastavellen.
- Schenk bolognaisesaus over de bechamelsaus.
- Bedek nogmaals met pastavellen.
- Verspreid nogmaals bechamelsaus over de vellen.
- Voeg wat gemalen kaas toe en kruid af met peper/zout en wat oregano.
- Plaats de schotel +/- 25 minuten in de oven zodat je een goudgele korst bekomt.
- Voor de bechamelsaus zie hier het basisrecept.