lasagne met bechamelsaus

Lasagne met bechamelsaus

lasagne met bechamelsaus
lasagne met bechamelsaus

 

  • Zie basisgerecht bechamelsaus voor de saus.
  • Voor lasagne te maken voeg je eventueel geraspte kaas toe aan de saus.

Lasagne voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 350 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels olie naar keuze
  • 2 wortels
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • +/- 400 gr stukjes tomaat
  • 60 ml melk
  • zout en peper
  • gedroogde oregano
  • 6 pastavellen
  •  30 gr gemalen kaas naar keuze

Bereidingswijze:

de bolognaisesaus:

  • Snij de ui en wortel in kleine blokjes.
  • Plet de look.
  • Stoof bovenstaande ingrediënten tot ze zacht zijn. Voeg het laurierblad toe.
  • Voeg het gehakt toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en oregano.
  • Als het rundergehakt is aangebakken voeg je de tomaten toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
  • Zet de saus apart.

 

de lasagneschotel klaarmaken:

  • Verwarm de oven tot 220C
  • Neem een ovenschotel en verdeel een hoeveelheid van de bolognaisesaus over de volledige bodem van de schotel.
  • Bedek dit met pastavellen.
  • Verspreid een hoeveelheid bechamelsaus over de pastavellen.
  • Schenk bolognaisesaus over de bechamelsaus.
  • Bedek nogmaals met pastavellen.
  • Verspreid nogmaals bechamelsaus over de vellen.
  • Voeg wat gemalen kaas toe en kruid af met peper/zout en wat oregano.
  • Plaats de schotel +/- 25 minuten in de oven zodat je een goudgele korst bekomt.