Moussaka met bechamelsaus voor 4 personen
- Zie basisgerecht voor bechamelsaus
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 1 grote aubergine
- 2 courgettes
- 2 wortels
- 2 selderstengels
- teentje look
- olijfolie
- +/- 500 g aardappelen
- 600 g gehakt
- 500 g tomatenpuree
- beetje oregona
- beetje marjolein
- beetje komijn
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en de look
- stoof deze in een stoofpot met wat olijfolie
- snij ondertussen de wortels in kleine stukjes
- stoof deze mee in de pot met de uien en de look
- snij de selderstengels in kleine stukjes en stoof ook deze mee in de pot
- laat alles nog een paar minuten stoven
- Snij de courgetten en aubergine in plakjes en verdeel ze op een schotel, voeg wat zeezout toe
- bak ondertussen ook het gehakt, afgekruid met wat peper
- meng het gebakken gehakt met de gestoofde groenten en voeg hier de tomatenpuree en de ander kruiden (oregano, komijn, marjolein) aan toe
- laat dit geheel nog een dik uur sudderen.
- maak ondertussen de bechamelsaus (zie recept bechamelsaus)
- snij de aardappelen in dunne schijfjes
- verwarm de oven tot 180°C
- neem een ovenschotel en voeg een laag bechamelsaus toe, voeg vervolgens toe:
- een laag aardappelschijfjes
- een laag voorgesneden courgetteschijfjes
- een laag gehakt met de gestoofde groeten
- een laag aardappelschijfjes
- een laagje bechamelsaus
- een laag voorgesneden aubergines
- een laag gehakt met gestoofde groenten
- een laagje aardappelschijfjes
- een laag bechamelsaus
- een laag geraspte kaas
- Laat de moussaka gedurende 50 minuten garen in de oven.