courgette for moussaka

Moussaka met bechamelsaus

 

Moussaka met bechamelsaus voor 4 personen

  • Zie basisgerecht voor bechamelsaus

    Ingrediënten:

    • 2 grote uien
    • 1 grote aubergine
    • 2 courgettes
    • 2 wortels
    • 2 selderstengels
    • teentje look
    • olijfolie
    • +/- 500 g aardappelen
    • 600 g gehakt
    • 500 g tomatenpuree
    • beetje oregona
    • beetje marjolein
    • beetje komijn
    • olijfolie
    • peper en zout

    Bereidingswijze:

    • Snipper de uien en de look
    • stoof deze in een stoofpot met wat olijfolie
    • snij ondertussen de wortels in kleine stukjes
    • stoof deze mee in de pot met de uien en de look
    • snij de selderstengels in kleine stukjes en stoof ook deze mee in de pot
    • laat alles nog een paar minuten stoven
    • Snij de courgetten en aubergine in plakjes en verdeel ze op een schotel, voeg wat zeezout toe
    • bak ondertussen ook het gehakt, afgekruid met wat peper
    • meng het gebakken gehakt met de gestoofde groenten en voeg hier de tomatenpuree en de ander kruiden (oregano, komijn, marjolein) aan toe
    • laat dit geheel nog een dik uur sudderen.
    • maak ondertussen de bechamelsaus (zie recept bechamelsaus)
    • snij de aardappelen in dunne schijfjes
    • verwarm de oven tot 180°C
    • neem een ovenschotel en voeg een laag bechamelsaus toe, voeg vervolgens toe:
      • een laag aardappelschijfjes
      • een laag voorgesneden courgetteschijfjes
      • een laag gehakt met de gestoofde groeten
      • een laag aardappelschijfjes
      • een laagje bechamelsaus
      • een laag voorgesneden aubergines
      • een laag gehakt met gestoofde groenten
      • een laagje aardappelschijfjes
      • een laag bechamelsaus
      • een laag geraspte kaas
    • Laat de moussaka gedurende 50 minuten garen in de oven.